En spökhistoria för barn. del 1


Gömda bakom dimman som rullar in mot Gastholmen finns Dahl tätt följd av Amadalia. De är på väg mot Knarrande huset för att för första gången tillbringa en natt på ett hotell. Där de skall bada och äta gott. Amadalia ser mest framemot att få sova på hotellet medan Dahl vill hitta nya människor att spöka för.

Vid stentrapporna får de inte längre skydd av dimman utan de rusar upp för trapporna för att gömma sig bakom flaggstången. De båda vrider sig runt flaggstången för att smälta in bättre för om någon skulle gå förbi skulle de inte se någon skillnad på dem och flaggstången.

Då dagen lider mot sitt slut glider de in genom den gyllene entrédörren. Klas som står och röker på trappan ryser till och undrar varför det plötsligt blev så kallt. Framme i receptionen frågar Amadalia efter rumsnyckeln. Inget svar. Hon frågar igen. Fortfarande inget svar. Tredje gången rasslar hon med sina kedjor varpå hotell spökreceptionisten dyker upp med en kätting full av nycklar.

Rum spökormen på våning tre är erat säger hon innan hon försvinner med en knall. Amadalia ryser av välbehag och vänder sig om till Dahl som gungar i en kristallkrona i taket.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

John Blund den lille med paraplyen, sångtexter

Games ot thrones släktträd