En spökhistoria för barn, del 6


De gick in i frysen och började leta. Dahl har du hittat något som ser ut som en glass ropade Amadalia från sin plats i frysen men Dahl svarade inte. Han var fullt upptagen med att äta glass ur byttan som han hade hittat. Amadalia blev lite sur på Dahl för att han inte hade sagt till henne att han hade hittat till glassen. De båda åt glass tills de nästan spydde och Amadalia som älskade jordgubbsglass fick äta tills hon inte orkade mer. Tillsist så täckte jordgubbsglassen halva ansiktet på Amadalia medan Dahl som efter sin jätteportion med päronglass hade hittat köttbullar i frysen som han nu satt och knaprade på fast hans mage var full av glass.

Dahl jag är mätt nu, kan vi inte gå och spöka någonstans t ex i matsalen. Jag kan låta glas flyga i luften, besticken kan ändra plats. Vad tycker du att vi skall göra nu? Dahl tänkte en liten stund och sa sedan att vi går och ser om vi kan hitta ”Gröna Spöket” för att se om han har några busiga spökbusningar.
– Ja, ja men skynda dig då för jag vill spöka för människorna innan de går och lägger sig. Denna gång tycker jag att de skall bli rädda för mina spökbusnings tricks.

När de gick därifrån glömde de att stänga dörren till frysen. Så när den tyske kocken Örgen kom nästa dag kunde han inte begripa varför frysens dörr stod på vid gavel. Han som var så säker på att det sista han hade gjort innan han gick hem den dagen var att kolla att allt var stängt och låst. Ändå stod dörren in till frysen öppen, han kliade sig i huvudet och gick därifrån efter att ha stängt dörren.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

John Blund den lille med paraplyen, sångtexter

Games ot thrones släktträd