En spökhistoria för barn, del 7. Slutet


Dahl och Amadalia hade blivit så mätta och trötta efter all glass som de hade ätit igår så de hade gått och lagt sig istället för att göra spökbusningar. I dag var de pigga och glada men framför allt ivriga på att göra bus men Dahl ville ha mer glass först innan han gjorde något bus. Så de gick till köket igen efter att ha bråkat om vilken färg en julgran har. Amadalia säger att den är röd och Dahl säger att den är grön.

Till sist enades de om vilken färg den har och denna färg använde de sedan till att färga hotellets vatten. Så att när hotellets människorgäster tvättade händerna så var vattnet grönt.
När Örgen kommer tillbaka efter att ha ätit frukost undrar han om det spökar på hotellet eftersom dörren till frysen var öppen igen. Denna gång kunde han svära på att han hade stängt dörren så han skakade på huvudet och satte på vattenkranen för att få vatten till att koka ägg till gästernas frukost. Ut ur kranen kommer grönt vatten och Örgen skriker så att Dahl och Amadalia får hålla för öronen.

När de hade skrämt Örgen så mycket var de trötta på att spöka och de åkte hem till slottet Godmorronsol igen.                                                                                

Slut på sagan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

John Blund den lille med paraplyen, sångtexter

Games ot thrones släktträd